The Green Hub

The Green Hub is geïnspireerd op Shinrin-yoku – ook wel bosbaden genoemd. Het is een groene oase temidden van beursstands met als doel de bezoeker visueel te prikkelen, de natuur te laten zien en daarmee aan te zetten tot een dialoog over onze duurzame toekomst. Alsmede het stimuleren van de dialoog aangaande duurzame praktijkvoering in de oogheelkunde. De oogarts, zorgverlener, de patiënt, de kliniek en de industrie, samen dienen wij een groen pad te bewerkstelligen.

In de Green Hub bevindt zich Plastic Yrsa: ter plekke is dit meisje op kunstzinnige wijze bedekt met blisterverpakkingen uit de zorg. Dit zijn zo goed als virgin- plastics die maar voor zeer korte duur een functie hebben en dan schoon weggegooid worden. Dit beeld staat symbool voor de manier hoe wij omgaan met een duurzame toekomst. Wij zadelen onze kinderen op met een groot probleem, hier in beeld gebracht door een meisje bedolven onder plastic.♻️💚🌱

The Green Hub is in opdracht van Johnson+Johnson Vision ontwikkeld voor het landelijke N.O.G. Nederlands oogheelkundig Gezelschap.