Een duurzaam cadeau van afval

In mei ben ik benaderd om een groen en duurzaam cadeau van afval te ontwerpen als afscheidsgeschenk voor vertrekkende bestuursleden. Wat een leuke opdracht was dat! Ik heb uiteindelijk de “Kijker” ontworpen:

 

Wat je hier ziet is de “kijker’ -speciaal voor jou om je wereld extra kleur te geven. 

Als je goed kijkt zie je een hemels paradijs van groenblauwe zeeën en heldere luchten die je energie geven om een zuivere wereld te creëren. Gebruik je verbeeldingskracht. Kijk! Draai! Gebruik licht.

De kleuren staan symbool voor een schone wereld. Transparantie zorgt voor een heldere blik. Gaat langdurig mee. Net als je liefde voor duurzaamheid. Niet schadelijk, niet vervuilend, je mag er zo lang door kijken als je wilt. En je groene voornemens zullen groeien. Groen bloed zal door je aderen stromen. En kleur geven aan jou schone wereld zonder afval. 

Dit kunstwerk is vervaardigd van een lens die gebruikt wordt in de oogheelkunde, bij een staaroperatie. De lens wordt kort en eenmalig gebruikt en daarna weggegooid. Of, de lens wordt hergebruikt, in dit kunstwerk. In de lens ziet u ‘plastic soup’- afkomstig van verpakkingsmaterialen van de operatiekamer. Hang of plaats het kunstwerk op een lichte plek bij een raam of lamp. Richt de lens in het licht en KIJK!