Loading posts...

  POlifant *THE MEDICAL ELEPHANT IN THE ROOM*

  Een ongemakkelijk onderwerp. Dat is het verduurzamen van de zorg. Om dit toch bespreekbaar te maken, maakte ik in opdracht deze olifant van ruim 20 zakken vol verpakkingsmateriaal.

  Ze representeren de hoeveelheid afval van zo’n 200 staaroperaties. In Nederland worden zo’n 180.000 staaroperaties verricht, jaarlijks zou dit zo’n 900 olifanten opleveren alleen al in Nederland.

  The AWARD for the “YOFS 2023”

  The AWARD for the “YOFS 2023” is a unique piece of art, created with ophthalmic slit knife holders. The holders are molted in a bunch and placed on a piece of waste wood from the barn.

  Make Art Not Waste November 2023

  De medewerkers van Oogcentrum Noord Holland kregen de opdracht om verpakkingsmateriaal en (schoon) afval te verzamelen. Hiermee gingen zij aan de slag om er in teamverband een fraai kunstwerk van te maken.

  ESCRS / ESONT Milan | Sustainable Ophthalmology

  I was invited to set up a course about sustainable ophthalmology together with Sjoerd Elferink for the ESONT (European Society of Ophthalmic nurses & Technicians).

  Interview vakblad de Oogarts / wisseltrofee duurzame oogheelkunde

  In juli vond een interview plaats met Marieke de Lorijn, wetenschapsjournalist voor het vakblad de Oogarts. Het interview is hier terug te lezen.

  The Green Hub

  The Green Hub is geïnspireerd op Shinrin-yoku – ook wel bosbaden genoemd. Het is een groene oase temidden van beursstands met als doel de bezoeker visueel te prikkelen…

  Heel de Zorg

  In April verscheen het boek Heel de Zorg. Een ‘reisgids’ voor duurzame zorg met verhalen van duurzame zorg-pioniers die dienen als basis van het vergroenen van jou organisatie.